Våra grönområden

Våra grönområden

Grönområden är stadens lungor och vad kan vara härligare än att byta storstadspulsen för en stund och njuta av en lugn stund i grönskan, mitt i staden.

Visionsbilder: Stockholm Stad

Visionsbilder: Stockholm Stad

 

Här hittar du de grönområden som finns idag men också de som just nu håller på att anläggas. 

 

Norra stationsparken

E4:an har däckats över vilket ger plats för Norra Stationsparken som är planerad att innehålla grönska, kaféer, fontäner, vattenkonst för barn och mycket annat.  Parken löper genom norra innerstaden från Torsplan och Hagaplan i väster till Norrtull i öster.
Norra Stationsparken kommer att bli ett grönt och öppet stråk mellan Stockholm och Solna. Parken ramas in av bostadskvarter med butiker, restauranger och andra verksamheter i bottenplanet, på både norra och södra sidan. Norra Stationsparken beräknas stå färdig år 2024.

Gamla tullhusen vid Norrtull, visionsbild: Stockholm Stad

Gamla tullhusen vid Norrtull, visionsbild: Stockholm Stad

Från Norra Stationsparken och österut planeras en gång- och cykelbro över Uppsalavägen som ger närheten till Hagaparken och Brunnsviken som särskild tillgång. De gamla tullhusen i sin lilla park vid Norrtull kommer att lyftas fram i den nya planen och bli som en kulturhistorisk entré till naturen och innerstaden beroende på vart man rör sig.

 

Visionsbilder: Stockholm Stad

 

Lars Ström, landskapsarkitekt om Norra Stationsparken.

 

Hagaparken

Närheten till hagaparken är också en anledning till varför många söker sig just hit. I parken finns kungliga slott, lusthus och paviljonger och dess historia sträcker sig ändå från Gustav III till Kronprinsessan Victoria. Hit söker sig besökare från storstadens puls för rogivande promenader genom alla fyra årstider. Parken initierades av Gustav III och var den första i sitt slag . Hagaparken är än idag landets vackraste engelska landskapspark. Här finns även flera restauranger av högsta kvalitet att utforska.

 

Njut av sommaren mitt i staden!

Nyfiken på området?

För dig som är nyfiken på området eller intresserad av att etablera din verksamhet är du välkommen att ta del av vår etableringsguide.