Förslaget till nya Norrtull

Norrtull får nytt liv

Nu presenterar Staden förslaget för nästa etapp av Hagastaden, den östra delen kring Norrtull. Här ryms skola, idrott, bostäder för studenter och äldre, hotell och ett nytt stort torg bland annat.

Du har nu möjlighet att titta på förslaget i Hagastadens utställningslokal på Solnavägen 1E.

 
 
Bildkälla: White Arkitekter/Stockholms stad

Bildkälla: White Arkitekter/Stockholms stad

Bygga bort barriärer

I Norrtull har trafiken länge dominerat, nu vill staden bygga bort barriärer och göra det enklare för människor att röra sig inom och mellan den nya bebyggelsen och det befintliga Stockholm.

 

Tullhusen från år 1733 bevaras

De kulturhistoriskt värdefulla tullhusen från 1733 kommer finnas kvar och ges en trivsammare inramning än idag genom att omges av ett nytt stort torg. Torget, med arbetsnamnet Tullhusplatsen, blir ca 50 procent större än Hötorget.

 

Skola och idrott

Planförslaget innehåller bl a en skola för 1200 elever från ÅK 6 samt gymnasium. I ett gemensamt kvarter kommer det inrymmas ca 285 studentlägenheter och det planeras för en fullstor idrottshall och en sjuspelarbollplan.

 
Bild: White Arkitekter/Stockholms stad

Bild: White Arkitekter/Stockholms stad

Tyck till om förslaget

Samrådet för den nya delen av Hagastaden startar den 18 mars och pågår till den 5 maj. Under den tiden kan allmänhet och remissinstanser tycka till om förslaget. Det visas i Tekniska nämndhuset samt i Hagastadens utställningslokal på Solnavägen 1E