Pop-park och grönska på Norra Stationsgatan

Nytt på Norra Stationsgatan

Ny pop-up park, mer grönska och den framtida Norra Stationsparken. Här kan du läsa mer och se film om den grönska som redan finns och som skall komma i vårt område.

Meddelanden-bild(2042300332)-resize-1920px.jpg
 

Pop-up Park

Första steget är nu taget för att skapa en plats för att mötas. Idéen med pop-up parkerna är att ta tillvara på platser och göra dem mer inbjudande, vänligare och skapa möjligheter till att sitta en stund.
Pop-up parken finns kvar till den 9 september.

 

Redan nu finns grönska på Norra Stationsgatan

Norra Stationsparken kommer i framtiden att löpa genom större delen av området. Idag är en liten del av parken klar som ligger vid Hälsingegatan/Norra Stationsgatan. Den här delen av parken är cirka 90 meter lång och 22 meter bred.

Här finns träd, bambu och klätterväxter. Exempel på träd som planteras är japansk magnolia, silverlönn och prydnadskörsbär. Blommor som till exempel kejsarkronor, krolliljor och löjtnantshjärta finns här.

Meddelanden-bild(2791858281)-resize-1920px.jpg
 

Den den framtida Norra Stationsparken

Norra Stationsparken kommer att bli ett grönt och öppet stråk mellan Stockholm och Solna. Parken ramas in av bostadskvarter med butiker, restauranger och andra verksamheter i bottenplanet, på både norra och södra sidan. Hela Norra Stationsparken, som blir cirka två hektar stor, byggs i fyra etapper och hela planeras vara klar 2027.

34754890995_5e23efc7ef_o-resize-jpg-2560px.jpg
Skiss. Illustrationen för hela parken är preliminär och kan förändras. Foto: Andersson&Jönsson/Stockholms stad

Skiss. Illustrationen för hela parken är preliminär och kan förändras. Foto: Andersson&Jönsson/Stockholms stad

Lars Ström, Landskapsarkitekt berättar om hur Norra Stationsparken kommer se ut.

 
 

Haga Parken

Hagaparken ligger bara 15 min promenad från Norra Stationsgatan. I parken finns kungliga slott, lusthus och paviljonger och dess historia sträcker sig ändå från Gustav III till Kronprinsessan Victoria. Hit söker sig besökare från storstadens puls för rogivande promenader genom alla fyra årstider. Parken initierades av Gustav III och var den första i sitt slag . Hagaparken är än idag landets vackraste engelska landskapspark. Här finns även flera restauranger av högsta kvalitet att utforska.

 

Grönområden i vårt område

Norra-Stationsgatan-Grönområden-Karta-FINAL-1080x1080px+(kopia)-resize-jpg-1920px (2).jpg