Norra Stationsgatan kommer att bli en av Stockholms mest intressanta och tillgängliga destinationer där Hagastaden möter Vasastaden.

 

Fram till 2020 kommer ett tiotal fastighetsägare, exploatörer och Stockholms stad utveckla nya och befintliga kvarter med fokus på matupplevelser, levande stråk och ett kvalitativt serviceutbud. Här kommer du kunna uppleva en spännande stadsmiljö med storstadskvalitéer. Att komma till Norra Stationsgatan ska vara en händelserik upplevelse med en bred variation av aktiviteter.

 
 

Service

 

Här kommer du att hitta nya spännande koncept blandat med ett kvalitativt serviceutbud som är tidsbesparande och underlättar vardagslivet. Klädbutiker, second-hand, caféer & restauranger, delikatessbutiker, frisörer samt mat och inredningsbutiker är exempel på innehåll som du kommer att finna här.

 
 
 
 

Ät och drick

Området kommer att bestå av restauranger och caféer som en central del av områdets framtida karaktär. Här får du matupplevelser med en attraktiv inramning; en naturlig mötesplats för att sitta ner, äta, pausa och umgås. Målet är att Norra Stationsgatan ska ha en av Stockholms bästa koncentrationer av högkvalitativa restauranger, barer och caféer.

 
 
 
 

Stanna kvar och koppla av

Norra Stationsgatan ska få dig att trivas, må bra och koppla av. Därför prioriteras människorna och mötesplatserna för att bidra till spontanitet och nyfikenhet. Här kommer du att känna kontrasterna och pulsen samtidigt som du kan koppla av.

 
 
 
 

Konst, kultur och design

Konst, design och kultur bidrar till en dimension som stärker Norra Stationsgatan som destination. Idag återfinns redan följande gallerier på Hudiksvallsgatan/Gävlegatan och Hälsingegatan:

 
 


Stockholm Gallery District

I kvarteren runt Hudiksvallsgatan, Hälsingegatan och Gävlegatan finner du ett tiotal av Stockholms ledande gallerier för samtidskonst. Området etablerades redan för drygt 10 år sedan, och har sedan dess visat hundratals utställningar med ledande svenska och internationella konstnärer. Gallerierna visar allt från måleri till fotografi, installationer och videokonst – och alla dessa upplevelser är gratis!


Flera av gallerierna är väletablerade på den internationella konstscenen och utställningarna recenseras regelbundet i ledande dagspress. På Gävlegatan finner du SPG, Susanne Pettersson Gallery, och APA Gallery, och på Hudiksvallsgatan Galerie Nordenhake, Christian Larsen, Andréhn-Schiptjenko, och Galleri Andersson Sandström. På Hälsingegatan ligger Cecilia Hillström Gallery och Galleri Flach, samt Galleri Fagerstedt på andra sidan Vanadisplan. Du finner länkar och information om aktuella utställningar på stockholmgallerydistrict.se.