Kommersiella lokaler i Torsplan 2 i Hagastaden är nu fullt uthyrda

Nu är alla kommersiella lokaler i Torsplan 2 i Hagastaden fullt uthyrda. Ny hyresgäst är Apoteket. 

Det som återstår är endast ett ”penthouse” på taket, en kontorsyta på 500 kvadratmeter med utsikt över Hagastaden.

Torsplan 2 har en total uthyrningsbar yta på cirka 22 000 kvadratmeter varav 3 500 kvadratmeter är serviceyta i entréplanet. Bland hyresgästerna finns SATS, Willys Hemma, Panini, och SLSO.

Fastighetens retail-del vann i mars första pris enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM, där man har målnivån Outstanding. Det innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning.

– Vi är stolta över att välkomna Apoteket till Torsplan och Hagastaden. Apoteket tillsammans med övriga hyresgäster kompletterar LifeScience-utbudet i området och bidrar positivt till klustret Stockholm Life. Detta visar att det är många aktörer som ser potentialen i området och värdet av att etablera sig i hållbara lokaler, säger Olle Forsberg, regionchef NCC Property Development.

– Det satsas rejält i Hagastaden med handel, bostäder och kontor. Det vill självklart Apoteket vara en naturligt del av. Vi ser mycket fram emot etableringen vid Torsplan. I och kring fastigheten finns många goda grannar som livsmedel, vårdcentral och Systembolaget. Vi vill öka tillgängligheten på läkemedel och andra hälsoprodukter och vill ha apotek där många människor finns och rör sig, säger Maria Ahlestål, etableringschef för Apoteket AB.

Fastigheten är den andra i raden av fastigheter som NCC utvecklar i området, som är en del av Stockholms nya Life Science-kluster. Först ut var Torsplan 1 som färdigställdes 2013.  Certifiering enligt BREEAM har ytterligare bidragit till att få rätt hyresgäster till fastigheten och visar att det är rätt att satsa hållbart.