Invigning av Odenplans pendeltågsstation

Invigning av Odenplans pendeltågsstation

Söndag 9 juli invigs vår nya pendeltågsstation på Odenplan. Välkommen till invigningen och provåk till Centralen. Trafikstart 10 juli. 😀 🚇🚄

 

Den nya pendeltågstunneln och de två nya stationerna i Stockholm.

I många år har SL arbetat och levt med ett av Sveriges mest komplexa infrastrukturprojekt någonsin. SL är mycket stolta över att kunna inviga den nya pendeltågstunneln mellan Tomteboda och Stockholms södra samt de två nya stationerna Stockholm Odenplan och Stockholm City.

Stationerna knyter ihop pendeltåg och tunnelbana så att byten blir enklare. På så sätt möjliggörs snabba, smidiga och miljövänliga resor för såväl pendeltågsresenärer som övriga tågresenärer – i, till och från ett växande Stockholm.

Välkommen till sommarens stora invigning av Citybanan i Stockholm City.

 

Invigningsprogram söndag 9 juli

11.00 På Odenplan kan du lyssna på Panetoz, Vasa Gospel och husbandet The Soul Company.

11.30 Den officiella invigningsceremonin startar med intervjuer och tal av statsminister Stefan Löfven, infrastrukturminister Anna Johansson, Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon, SL:s vd Caroline Ottosson, trafiklandstingsråd Kristoffer Tamsons och finansborgarråd Karin Wanngård.

Konferencier är tv- och radioprogramledaren Rickard Olsson.

12.45–16.00 Station Stockholm Odenplan är öppen för besök för allmänheten. På stationen spelar Lilla Akademien och Marching Band.

13.00–16.00 Station Stockholm City är öppen för besök för allmänheten. På stationen kan du ta del av konstnärssamtal, se hiphop-gruppen Base 23 och jonglören Trevor samt lyssna till Karis Hot Six.

Under eftermiddagen bjuds också på gratis provtur mellan Stockholm Odenplan och Stockholm City.

Välkommen!

 

Trafikstart måndag 10 juli 2017

Den 10 juli klockan 05.00 börjar trafiken gå enligt ordinarie tidtabell.
Du kan läsa mer om nya pendeltågsstationen Odenplan och Citybanan hos Trafikverket.