Haga Bottega kommer till Hagastaden

_49I9664-resize-1920px.jpg

Haga Bottega kommer till Hagastaden

Från koncernen Stockholm Krogbolag som bland annat driver Tennstopet, Kommendören, Vassa Eggen och nyöppnade Tako kommer nu restaurangen Haga Bottega till Hagastaden med ett italienskt och medelhavsinspirerat tema.

Ett stenkast från Norra Stationsgatan, mittemot nya Karolinska, dukas det italienska bordet upp i hjärtat av matsalen under lunchtid och till kvällen serveras middagen vid bordet på äkta Italienskt vis.

Denna restaurang ligger i ett nytt område där vi har stora visioner, det blir ett större fokus på att samla stora sällskap och vi har lagt ner extra mycket kärlek på våra luncher.
— Christian Olsson, Stockholm Krogbolag
 Processed with VSCO with hb2 preset

På menyn finner du bland annat pizza, antipasto-och grillrätter. Kvällstid serveras en levande á la carte meny som varierar efter säsong och kreativitet, en obegränsad mängd Gelato utlovas även till barnen.

På Haga Bottega är Camilla Ledin driftchef och Björn Fallbom kökschef, två väletablerade namn som med sitt team har en gedigen kunskap och erfarenhet i ryggen.

Vi älskar Italien för den familjära kultururen och det gemensamma sättet man äter på. Att italienarna håller sina rätter varmt om hjärtat är något vi tagit fasta på och vår kärlek till maten kommer att spegla det vi serverar.
— Niklas Odin, delägare i Haga Bottega
_49I9591-resize-1920px.jpg

Mycket fokus har lagts på att skapa en atmosfär där konstellationer av vänner, familj och kollegor möts. ”Old Italy in new Stockholm” har varit ett ledord under framtagandet av det nya restaurangkonceptet i samarbete med arkitektbyrån Tengbom och Oscar Liedgren Studio.

Vi vill som vi alltid har velat med våra restauranger samla människor från alla generationer. Vårt mål är att skapa destinationer där man tillsammans umgås och njuter av god mat och dryck.
— Kristofer Sandström, Stockholm Krogbolag
Haga Bottegas grundare Christian Olsson, Niklas Odin och Kristofer Sandström.

Haga Bottegas grundare Christian Olsson, Niklas Odin och Kristofer Sandström.

Restaurangen invigdes fredag den 10 november och uppstod när Bicky Chakraborty, VD och grundare av Elite Hotel, bjöd in trion Christian, Niklas och Kristofer att utforma Haga Bottega i Carolina Tower.

Varmt välkommen till Haga Bottega i Hagastaden!

 

Haga Bottega

Öppettider

Måndag – fredag
Frukost: 6.30-10.00
Lunch: 11.00–14.00
Á la carte: 17.00–21.00
Bar: 17.00-23.00

Lördagar
Frukost: 07.00–11.00
Á la carte: 13.00-21.00
Bar: 13.00-23.00

Söndagar
Frukost: 07.00–12.00
Bar: 13.00–23.00

Mer information

Instagram: @hagabottega
Facebook: Haga Bottega
Hemsida: hagabottega.se


Besöksadress

Eugeniavägen 6, Solna