Blique by Nobis, en levande samlingsplats för kreativitet och kultur

Blique by Nobis valde att etablera sig i vårt område

 

Blique by Nobis har som ambition att bli ett nav i Norra Stations-området som just nu växer fram där Vasastaden vävs samman med nya Hagastaden. Området är även känt som Stockholms galleridistrikt, och just här skapas en levande samlingsplats för kreativitet och kultur.

På Blique by Nobis kan tillresta och stockholmare mötas i en miljö där arkitektur, design, konst, mode och musik har en central roll. Hotellet ska kännas som ett eget kvarter och bjuda in till kreativa möten
— Lycke Ramel, Community Manager på Blique by Nobis

Tillsammans med Wingårdhs, under ledning av Gert Wingårdh, har hotellets designkoncept växt fram som är baserat på arvet från Lewerentz, där avskalat och stramt möter bearbetat och hantverksmässigt.

Stora betongytor förstärks med råa material som stålplåt och metall. Mot den avskalade basen kontrasterar en hantverksmässig inredning. Här finns tidlösa designklassiker i trä och läder, material som blir vackrare med åren
— Helena Toresson, uppdragsledande arkitekt på Wingårdhs.
 

Hotell

Det finns 249 rum och bland dessa finns 58 Studios med pentry även avsedda för längre vistelser. Alla rum har tillgång till de 2220 kvadratmeter publika ytorna med två restauranger, tre barer och takterrass.
Resturang

Restaurangerna serverar mat med inspiration från europeisk och asiatisk matkultur där grunden är välbalanserad och smakrik mat. Boketto, den större restaurangen, ligger i anslutning till innergården.
Takterrassen Arc, med oslagbar utsikt över Stockholm, bjuder på en urban naturupplevelse året runt.

Nyfiken på området?

För dig som är nyfiken på området eller intresserad av att etablera din verksamhet är du välkommen att ta del av vår etableringsguide.