Norra Stationsgatan utvecklas nu snabbt med nya bostäder, restauranger, barer och butiker.

 

Gatan ligger precis där stenstaden i Vasastaden möter det nybyggda Hagastaden – i en spännande kontrast mellan historia och framtid. Norra Stationsgatan erbjuder ett city-nära läge för både boende och företag och just nu växer ett rikt utbud av parker, barer och kulturupplevelser.

Matupplevelser kommer att vara centralt på Norra Stationsgatan. Boende, företag och besökare kommer att kunna njuta av sköna samlingsplatser med maten i fokus. Barer, caféer och delikatessbutiker kommer att vara delar av upplevelsen på Norra Stationsgatan.

 
 
 
 

Hit tar du dig lätt från alla delar av Stockholm. Du kommer att kunna åka hit med både citybanan (2017) och tunnelbana (2024). Gatan byggs också för att underlätta för gående och cyklister. Även lättillgängliga parkeringsplatser utvecklas.

 
 

En del av den framväxande Hagastaden

 

Mot 2025 så utvecklas Hagastaden som kommer att sammanföra Stockholm med Solna. I området kommer Sveriges främsta företag och institut inom Life Science att samlas. Redan idag bedrivs ledande forskning på Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet och Karolinska Universitetssjukhuset Solna. Hela området utvecklas för att bli en kreativ miljö för boende, arbetande och besökare. 

 
 
 
 

Unikt samarbete för att utveckla Norra Stationsgatan

Flera aktörer inom stadsutveckling har gått samman för att skapa en gemensam vision – en ny levande knutpunkt i Stockholm – Norra Stationsgatan. När fastighetsägare tillsammans med staden stakar ut vägen mot målet skapas starka förutsättningar för att bygga något unikt.

Norra Stationsgatans aktörer har skakat hand på en långsiktig gemensam väg för gatans utveckling. Det gör att du vet vad du flyttar till och blir en del av. Gatan utvecklas av alla mot ett tydligt mål – en gata som ska leva dygnet runt med fokus på livskvalitet och sköna upplevelser.

Vi som står bakom visionen – AFA Fastigheter, Atrium Ljungberg, Castellum, Einar Mattsson, Fastighetsägare Hagastaden, Familjebostäder, Humlegården, Ikano Bostad, Industricentralen, Kungsleden, NCC Property Development, SEB Trygg Liv, Stockholmshem, Veidekke Bostad tillsammans med Stockholms stad.

 
 
 

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss för frågor som rör Norra Stationsgatan och dess utveckling – fyll i dina uppgifter i kontaktformuläret, så kontaktar vi dig.